注册会员

灵山话剧 第三集 《阿三去睇病》

火... [复制链接]

灵山家园网话剧下载:点击进入下载-灵山话剧_第三集_阿三去睇病.MP3

开场:公鸡鸣叫。。音乐(当你孤单你会想起谁)。。。
路人甲:咦?噶早就出去搭客啊?
老三:冇是啊 去睇病噶着啊。
路人甲:咦?咩病啊?
老三:哎 密讲咁多着呐 医好病再讲啦。。。”
摩托车 出发。。
到医院。。
老三:啊大只医院 密色去稳哪个医生哦。。
医托:咦?哥儿 睇病噶是冇?我介绍你去睇只医生呐
老三:睇哪只医生呐?
医托:哎 就系灵山家园网噶通通教授咯 很多人来稳其医病噶喔 每周一三五仲有抽奖噶喔 你跟我来了嘛 绝对密会介绍错啤你噶呢。
老三 :(激动)啊?你真是好人!我感谢你!~~~~(>_<)~~~~
医托:(不耐烦)嗯 得了得了 感谢密使讲啦 你跟我来就得了:(
老三跟了他去,。。
医托:到了  
老三: 啊?几是诊所噶哇?密是医院噶哇!
医托:“我丢 唔通你想住五星宾馆咩!快滴落去 有咩嘢 你同其讲就得了 通通教授系有多年临床经验噶 你密使怕噶。。(脚步声)
老三:医生啊 我几再夜共老婆打架 着其踩一脚  今早起身发觉下底几痛痛 你睇睇仲有得救冇咯
医生:怕呢你就密使怕噶 我行医几十年 密识医好了几多人 你放心就得啦 脱条裤我睇睇。。。(拉链声)啊??密是啊嘛?同能搞得咁严重噶啊 比只水桶仲要大! 同姜落去密掂噶啊  冇得救噶了哇!
老三:啊? 冇得救了啊?密是呢 我刚刚仲走得行得 开摩托噶仲可以开到90!咁快就密得了啊?
医生:啊事实是同姜噶嘛 我也没有办法啊!你几带有几钱来咯?
老三:钱就密成问题 我睇睇良 啊 仲有大大三几四十着呐
医生:啊是姜冇得救了呐 我冇办法帮得到你呢?咦?你只钱包几密识仲有几张红牛着咩?
阿三:噶400文钱嘢 是我借朋友噶钱罗手机噶哇 密得使噶哇
医生:命得密要了仲要咩手机啊?你呢仲病 密得拖噶喔。。再拖拖就冇得救了喔??
阿三:啊??是姜同能做哼?》
医生:哎~~所谓医者父母心 我绝对帮你噶 你拿噶400文钱过来正嘛。。(拿老三的钱)喂 拿过来喂 放手喂?我开剂中药系你 一日吃三次 吃三只月 你绝对会好噶呐、
阿三:啊?要噶耐啊?有冇快点噶?我几真是好痛噶哦!
医生:打针快点呐 不过 打针 滴药水贵噶喔 要收多点钱正得喔~
老三:啊?医生?我几真是密有钱了哇!!!
医生:你滴密系仲有三几四十文散纸啊?正所谓 医者父母心。。。我密会收多你噶呐。。(拿过钱 提针 弄药水)
老三:喂 医生 你种表情好多人怕噶喔 喂 医生 慢点哇 慢点哇。。。!
医生:你放心 绝对不会痛噶呢,,嘿嘿嘿嘿。。
老三:啊!!!!!!!!!!!!!!!
老三出了医院。。。
老三:哎 密再相信乜嘢教授了 特别是通通教授。。。
摩托车 启动 远去。。。

评分

乱吹风 + 5 茶壶的帖子可以上新闻联播.AV.WC了

欢迎来到灵山家园网-www.ai03.cn
沙发。!!!!!!!!!!

终于等出来了,,嘻嘻,,听了呢

肥0鸟 发表于 2011-10-7 18:42
终于等出来了,,嘻嘻,,听了呢

{:soso_e113:} 真快!

通通,,可能要恨你一万年正的,,,

肥0鸟 发表于 2011-10-7 18:46
通通,,可能要恨你一万年正的,,,

{:soso_e113:}啊?不会吧?教授都让他来当了 还来恨我?那也太不够伙计了吧!{:soso_e151:}通通教授 有着多年噶临床经验。

明媚 发表于 2011-10-7 18:41
沙发。!!!!!!!!!!

{:soso_e113:} 明媚厉害!

笑熬茶壶 发表于 2011-10-7 19:04
明媚厉害!

{:soso_e121:}难得这么有才华的人,肯定要支持嘛{:soso_e181:}

{:soso_e128:}{:soso_e128:}你想要笑死咩

明媚 发表于 2011-10-7 19:09
难得这么有才华的人,肯定要支持嘛

{:soso_e109:}感动中啊。。。

吉祥瑞 发表于 2011-10-7 19:24
你想要笑死咩

{:soso_e113:}。。。。

{:soso_e126:} 我当教授了?  晕,还是个没人品的教授{:soso_e120:}

茶壶歌,你的话剧太搞笑,张会红遍灵山的,,,,,

逗是2 发表于 2011-10-7 19:52
茶壶歌,你的话剧太搞笑,张会红遍灵山的,,,,,

{:soso_e113:}多得您贵言 谢谢哦

通通 发表于 2011-10-7 19:42
我当教授了?  晕,还是个没人品的教授

{:soso_e151:}.............

笑熬茶壶 发表于 2011-10-7 19:25
感动中啊。。。

{:soso_e121:}{:soso_e181:}

通通 发表于 2011-10-7 19:42
我当教授了?  晕,还是个没人品的教授

{:soso_e128:}通通。。。

要说这茶壶哥,他还真似个人才!

绿珍珠 发表于 2011-10-7 22:16
要说这茶壶哥,他还真似个人才!

要说这茶壶哥,他还真似个人才?{:soso_e188:}NO...
要说这茶壶哥,他还真是个人才!{:soso_e197:}。。。。。

NO 看不见的事实,你还真似个人才!
   看得见的事实,你还真是个人才!